Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.

Domácí zabijačka: jaké vybavení si připravit?
Klobásy, jitrnice, tlačenka i mleté maso – aby se vše povedlo, musíš mít spolehlivé nástroje. Tady máš základ, který na toppy.cz snadno poskládáš.
- Výkonné elektrické mlýnky na maso
- Plničky klobás pro čistou a rychlou práci
- Smaltované kotlíky na venkovní vaření a guláš
Co se ti bude při zabijačce hodit
Elektrický mlýnek na maso
Základ pro mleté maso, jitrnicovou směs i klobásy. Stabilní kovové provedení, různé průměry sítek, snadné čištění.
Plnička klobás
Pro rovnoměrné plnění střívek bez námahy. Vhodná pro domácí zabijačky i menší výrobu. Více nástavců pro různé druhy klobás.
Smaltovaný kotlík na guláš
Univerzální kotlík pro venkovní vaření, zabijačky i gulášové akce. Smaltovaný povrch odolný proti korozi, snadná údržba, boční ucha pro přenášení.

Časté otázky k domácí zabijačce
- Musím mít vyloženě profi vybavení?
- Nemusíš. Stačí spolehlivý mlýnek, plnička a kotlík. Všechno ostatní už je jen komfort.
- Lze smaltovaný kotlík použít i mimo zabijačku?
- Ano, hodí se i na guláš, polévky, zabijačkový prejt nebo větší rodinné akce venku.
- Jak pečovat o smaltovaný povrch?
- Nepoužívej hrubé drátěnky, stačí teplá voda a jemný prostředek. Po usušení skladuj na suchu.
